Latest Movie :

Troy (2004)

Στην αρχαία Σπάρτη ο βασιλιάς Μενέλαος έχει μόλις κλείσει μια συμφωνία ειρήνης με την Τροία. Αντιπρόσωποι στο παλάτι έχουν καταφτάσει οι πρίγκιπες Έκτορας και Πάρης. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και το γλέντι που ακολουθεί οι Τρώες αναχωρούν έχοντας μαζί τους και έναν επιπλέον επισκέπτη. Την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου και βασίλισσα της Σπάρτης, Ελένη, που έχει ερωτευτεί το νεαρό Πάρη.
Για να εκδικηθούν την αρπαγή της, οι Έλληνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα μαζέψουν το μεγαλύτερο εκστρατευτικό σώμα της μέχρι τότε ιστορίας. 1.000 πλοία και 50.000 άνδρες θα διασχίσουν το Αιγαίο φτάνοντας στα Μικρασιατικά παράλια επιζητώντας την ισοπέδωση της Τροίας. Ανάμεσά τους ο γενναίος Αχιλλέας που διακρίνεται για τις πολεμικές του αρετές και ο πολυμήχανος Οδυσσέας. Όλοι είναι υπό την καθοδήγηση του βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα, ο οποίος όμως είναι σε μια συνεχή αντιπαράθεση με τον Αχιλλέα παρότι τον έχει ανάγκη για να κερδίσει τον πόλεμο.
Εκτός από την αποκατάσταση της ηθικής τάξης, ο Αγαμέμνονας θέλει να επεκτείνει τα όρια της εξουσίας του πέρα από το Αιγαίο. Η αρπαγή της Ελένης θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του. Όμως η εισβολή στην Τροία αποδεικνύεται δυσκολότερη απ' ότι υπολόγιζαν οι Αχαιοί. Οχυρωμένη πίσω από ψηλά και αδιαπέραστα τείχη και υπό την ηγεσία του Βασιλιά Πριάμου και την προστασία του Έκτορα, η Τροία είναι μία πόλη που κανείς στρατός δεν κατάφερε ποτέ ως τώρα να εκπορθήσει. Ο Αχιλλέας είναι η δύναμη εκείνη που θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Όμως η διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα τον κρατάει στη σκηνή του αποφασισμένο να φύγει με την πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τα δεδομένα και θα τον φέρει στην πρώτη γραμμή του Τρωικού πολέμου.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Γλώσσα: Αγγλικά
Παραγωγή: 2004
Είδος Ταινίας: Ιστορικές, Δράση, Περιπέτεια
Σκηνοθέτης: Wolfgang Petersen
Ηθοποιοί: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Peter O'Toole





Share this article :
 
Support : Copyright © 2011. Filmer-Club - All Rights Reserved
Template Created by Filmer-Club
Proudly powered by Blogger